Echocentrum

In ons echocentrum maken we alle medische echo’s om de groei en ontwikkeling van jullie kindje goed te kunnen volgen. Dat doen we voor onze eigen cliënten, maar je bent ook van harte welkom als je bij een praktijk bent waar ze geen echo’s maken. Je blijft onder controle bij je eigen verloskundige. We werken met de meest moderne apparatuur en nemen de tijd voor deze bijzondere eerste kennismakingen met jullie kindje!

Onze echoscopisten zijn Cindy Stock, Cindy van Crugten, Cecile van Lümig en Aniek Coenen.

Hoe werkt het?

Bij echoscopie wordt gebruikgemaakt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven hebben een hogere frequentie dan het menselijk oor kan horen. Het wordt ook wel ultra-geluid genoemd. Inwendige organen weerkaatsen dit geluid. Het terugkerende geluid wordt opgevangen en elektronisch omgezet tot een afbeelding. Op deze manier kunnen we de organen en andere structuren van uw kindje onderzoeken.

Echoscopie kan op twee manieren gebeuren. Uitwendig via de buik of inwendig via de vagina. Tot 10 weken geven we de voorkeur aan een inwendige echo. Ook in een latere periode kan er besloten worden om een inwendige echo te maken, als een uitwendige echo geen goede beeldkwaliteit geeft.

Foto's en video’s

Natuurlijk printen wij foto’s van alle echo’s. Vanaf meerdere echo-apparaten kunnen wij digitaal foto’s en korte video’s naar een mobiel nummer sturen zodat jullie deze kunnen downloaden via een app. Wij zullen hierover uitleg geven aan het begin van je zwangerschap. Voor alle echo’s geldt dat er gekeken wordt of medisch alles in orde is, maar wij nemen ook alle tijd om uitleg te geven en leuke beelden te maken. Het blijft een bijzondere ervaring!